GruppenVarför?

Nu har vi nått ”slutet” på Din bil, vi har nått till ”dragkroken”!

”Tillkopplingshjälpmedlet” EASY HOOK har utvecklats under de senaste 4 åren. Under ”resans gång” har många kommentarer kommit från oss själva förstås och från rådgivare av skilda slag. I första hand från ALMI Företagspartner Östersund och Generator Industridesign Sundsvall. Många med intresse inom trav-och ridsport har gett oss ”klappar på ryggen” och givetvis även många campingvagn-och båttrailerägare. Gruppen båttrailerägare har fördubblats de senaste 10 åren till idag cirka 75000 trailerägare.                                         

Jag har under utvecklingsprocessen haft ett nära samarbete med två jämtländska företag bl.a. Ågrens Mekaniska i Strömsund och ESSGE Plast i Östersund samt HS Vacuumplast i Kramfors.

Det finns en historik till det som kom att bli EASY HOOK.

Utbildning av fordonsförare har sysselsatt mig under ett antal år och det var speciellt intressant att utveckla olika hjälpmedel för funktionshindrade. Manöverorgan för bilens framförande av de mest skilda slag och med individuell anpassning, oerhört intressant. Det kom att innebära att det fanns en uppfinningsrikedom som s.a.s. ”fanns med i bagaget” tidigt. Det var och är givetvis viktigt att se vad man håller på med och när det kom till påkopplandet av ett ”släpfordon” (idag släpvagn) då blev det liksom tvärstopp. Hur kan man underlätta detta speciella moment när möjligheten att se vad man sysslar med är obefintligt. Funderingarna har ”belastat” mitt hjärnkontor i snart 30 år. Men så plötsligt kom funderingarna på hur enkelt man kanske kan åstadkomma ett hjälpmedel. En på något speciellt sätt formad spegelkonstruktion som åstadkommer ett synfält kring bilens dragkrok och området bakom dragkroken. Då kan man från förarplatsen se när man nalkas sitt ”släp” och stanna bilen i exakt rätt läge för att koppla på det som för dagen är aktuellt. Uttrycket ”lång erfarenhet” av körning med ”släp” har visat sig helt sakna betydelse. Alla släpvagnar av olika fabrikat är byggda på olika sätt och det innebär att ”erfarenhet” är betydelselöst! Under senare delen av 90-talet kom bilfabrikanterna fram till att det kan vara klokare att låta bilen ta skadorna istället för förare/passagerare. ”Stötfångartiden” kom att ta slut och bilens deformerbara delar kom att tillverkas av stötupptagande material och då kom plasten att bli den nya ”reservdelen” i bilbyggandet. Då blev det ännu mer angeläget att se vad som ”försiggår” bakom Din bil när ”släpet” skall kopplas till. Alla förstår varför!                                                                                        

Det innebär att vi nu känner oss våga påstå att tillkopplingshjälpmedlet EASY HOOK ligger väl framme eller till och med   ”F Ö R  B I L Ä G A R N A  I  T I D E N ”!                                                                                         

Jag känner stor tacksamhet för alla goda råd jag erhållit!                                                                       

Ewert Marcusson

INNOVALIT AB

                                                                                                                                         

Här kommer ett antal kommentarer och funderingar om EASY HOOK!

1. Varje gång jag kopplar min husvagn, så är det ju en ren chansning! Har jag kanske lite tur idag?

2. Det är ju alltid viktigt att se vad man håller på med! Eller hur?

3. Vill Du stiga ur Din bil för att kolla var bilen står kanske 10 gånger eller mer för att koppla Din släpvagn ?

4. Att koppla till en tung släpvagn är ju inte enkelt, det är ett precisionsjobb!

5. Idag har jag inte råd att backa tills jag hör ”DUNS”, då har jag backat för långt!

6. ”Stötfångaren” är idag ingen stötfångare det är en plast/prydnadskåpa!

7. Den plastkåpa som idag finns runt min dragkrok kostar idag mellan 7500:- och 15000:- plus arbetskostnad, prisex. Vanligtvis cirka 10000:- + arbetskostnad. Det kan ju vara en fördel att ha HELFÖRSÄKRAT?

8. Med hjälp av EASY HOOK får Du möjlighet att se vad Du ”sysslar med”!

9. Nu har jag lekt ”blindbock” tillräckligt många år, NU köper jag en EASY HOOK!

10. Med vår EASY HOOK klarar även min fru av tillkopplingen av vår husvagn, och det kan ju ha stor betydelse i vissa situationer.

11. Vår husvagn väger 1800 kg, då känns det tryggt att ha en EASY HOOK som verkligen underlättar när vi kopplar på för en veckosluttur.

12. Vårt båtekipage väger över 3 ton inkl. trailern, då krävs det en hel del precision för att klara tillkopplandet.

13. Ge Dig själv en EASY HOOK! Den kommer omedelbart att påverka Din sinnesstämning och Ditt humör!

14. ”När jag åker till travbanan för att snabbträna min häst vill jag tänka mer på hästen än på tillkopplandet av min hästfinka.

15. När Du skall koppla till Din boggievagn är det som Du vet extra nödvändigt att Du kommer exakt rätt med Din dragkrok! En boggievagn flyttar man inte ”för hand”! Framförallt inte i sidled!

16. På en minut kopplar jag mitt släpfordon med hjälp av EASY HOOK inkl. tiden att ta fram min EASY HOOK ur förpackningen och fästa den på bilen.

17. ”EASY HOOK” betyder ”ENKELT ATT KOPPLA PÅ”!

18. En bilförare skall ju alltid vara uppmärksam och se allt eller? Utan EASY HOOK ser Du ju ingenting i vart fall inte när Du kopplar till Din släpvagn.

19. Ett bra hjälpmedel, kanske såg Ni TV-programmen från Böda Camping?

20. Vill Du när Du kopplar till Din campingvagn se hur det ser ut vid dragkroken, då är det ett måste att vara ägare till en EASY HOOK!

21. Är Din bil utrustad med ”automatlåda”, då krävs det ju en del ”extra kunnande” vid tillkopplandet av campingvagnen. Då är det ju faktiskt så att man backar mot sin campingvagn/hästtransportvagn med hjälp av bilens bromspedal. Då får man ta till en ”specialare” för att få stopp i exakt rätt läge! Eller hur?

22. Du har ju Din bilmotor igång hela tiden under ett antal misslyckade försök att komma i rätt position, det kan ju inte va speciellt lämpligt för MILJÖN? På en campingplats inte alls lämpligt och irriterande!

23. Spegelns smarta form gör att Du ser Din släpvagnskoppling mer än en meter (130 cm) innan Du har Din dragkula exakt under. Då har Du utrymme att gör justeringar i sidled!

24. Det som finns vid sidan av Din dragkrok idag är inte en ”stötfångare” utan en plastkåpa!

25. Tillhör Du ”hästfolket” då vet Du vad det innebär att kanske dagligen koppla på Din ”hästfinka”.

26. Man saknar ju inte ett hjälpmedel som inte finns (fanns) att köpa, sa en hästägare våren 2011.

27. EASY HOOK, en present till alla kvinnliga hästentusiaster, nu blir tillkopplingen av ”hästkärran” ett enkelt moment som Du lätt klarar på egen hand. Nästan hälften av alla ”hästfinkeägare” är kvinnor!

28. Vem vågar påstå att tillkopplingen av släpet är ett enkelt ”handgrepp”, men det är ju så att det finns ett antal ”duktiga” som kan allt! Tror dom!

29. Det räcker inte med att ha ”ögon i nacken”, man ser ändå inte sin dragkrok utan EASY HOOK.

30. Det är, tack och lov, sällan man ”tvingas” utföra ett precisionsjobb där man inte ser vad man håller på med!

31. En verklig ”förståsigpåare” ville köpa en backkamera, nu är den ju 8 ggr dyrare och då återstår frågan, är
 den 8 gånger bättre? Om sedan ”backkameran” är avsedd för tillkopplandet av släpvagn är tveksamt?

32. Många över de 50 åren (utflugna barn) köper en campingvagn och upptäcker då att det inte är helt enkelt att koppla samman ekipaget med bilen. Ett svårt och viktigt moment! EASY HOOK underlättar avsevärt! Många låter meddela att ”jag kommer att öva ett antal gånger hemma på gården”! Klokt sagt!

33. Många släpvagnssägare har ”svart bälte” (lång erfarenhet) av tillkopplandet av släpvagn. Ändå tycker den gruppen att EASY HOOK är ett enkelt och snabbt hjälpmedel!

34. Att montera EASY HOOK på bilen tar 30 sekunder, hela momentet att koppla till tar en minut. Istället för att stiga i och ur bilen 8 – 12 gånger för att se ”var jag har min dragkrok”.

35. EASY HOOK kommer att bli den perfekta presenten till många husvagnsägare som fyller 50 – 60 eller 70 år. Vi blir ju inte rörligare i kroppen med åren eller hur?

36. När Du ser Din campinggranne använda sin EASY HOOK, då vet vi att Du snart kontakter oss och vill köpa en egen. Momentet blir ju så många gånger enklare för en billig penning!

37. Vi blir ju alla äldre och rörligheten blir sämre, då är det bekvämt med en EASY HOOK. Slippa stiga in och ut ur bilen många gånger för att ”kolla läget”.

38. Alla är vi ju oroliga för att trycka kopplingshandsken igenom bilens prydnadskåpa.

39. Ibland måste man koppla till sitt släpfordon i mörker och Du vet vad det innebär! Då hänger Du en liten ledlampa i Din EASYHOOK och den lyser upp ett stort område bakom Din bil. Då blir det plötsligt enkelt!

40. Många anser att tillkopplandet av ett släpfordon är ett delvis riskfyllt moment. Flera har försökt att med handkraft flytta sitt släp de sista centimetrarna till dragkroken på isigt och snöigt underlag och halkat, och fått både klämskador och ryggskott helt i onödan.

41. I slutändan handlar det ju oftast om pengar, allting kostar ju stora summor. Även om Du har Din bil helförsäkrad så väntar en självrisk på endera 3000:- eller 5000:-. Minska risken för att skada Din/Er nya bil, ha med en EASY HOOK på resan med campingvagnen eller hästen och behåll det goda humöret!

42. Har man ett antal hundra gånger lyssnat till ordvalet när campingvagnar skall kopplas till, på förmiddagarna på campingplatser, hästtransportvagnar intill stallar på travbanor och ridskolor, då vet vi vad ett enkelt hjälpmedel kan betyda! En svår uppgift blir med en EASY HOOK så betydligt mycket enklare!          

Vi säger TACK för ett nytt ord, på en camping i Västerbotten en, EASY HOOK…. 

  ”ÄKTENSKAPSRÄDDAREN”!

43. Beställ Din EASY HOOK omgående, då har Du ett jättebra hjälpmedel under många år för endast 595:- inkl. moms.

44. Ett hjälpmedel som av chefsdesignern Mikael Marklund Mittuniversitetet Sundsvall fick produktnamnet

      EASY HOOK  en ”kopplingsspegel”, enkelt att koppla på!

45. Välkommen med Din beställning av en EASY HOOK!

 

 

  alternativ

En s.k. ”stötfångare” som gjort ett bra jobb under ett antal år!
Idag är materialet av ett helt annat slag!